Міжнародний семінар «За сильну цифрову Європу: інтеграція досліджень у політику»(‘For A Strong Digital Europe: Integrating Research into Policy’) провела 3-5 листопада кафедра журналістики факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія» спільно з громадською організацією «Український інститут кризового менеджменту та розв’язання конфліктів».

Семінар проходив у стінах Національного університету «Одеська юридична академія», в рамках проекту «Towards a More Secure Digital Europe: Multilevel Governance for Countering Online Disinformation and Hybrid Threats», що фінансується програмою Європейського Союзу імені Жана Моне. Паралельно здійснювалась онлайн-трансляція в ZOOM, що дозволило долучити до участі у семінарі кваліфікованих науковців та молодих викладачів з питань європейської безпеки, студентів просунутих рівнів, молодих фахівців зі ЗМІ та організацій кібербезпеки, представників груп громадянського суспільства, причому, у різних форматах - від індивідуальних презентацій до дискусій за круглим столом, симуляційних ігор та вправ з вивчення кейсів.

Як повідомила організатор заходу доктор наук з державного управління, професор кафедри журналістики НУ «ОЮА» професор Тетяна Маляренко, проведення семінару мало на меті вдосконалення стратегії та практики вироблення політики в країнах Європейського Союзу та країнах-партнерах у боротьбі з масовими онлайн-кампаніями дезінформації, гібридними загрозами та пропагандою боротьби, а також зміцнення співпраці між академічними, політичними, медіа-спільнотами та громадянськими групами суспільства. «Виходячи з того, що ефективна співпраця Україна - ЄС у протидії гібридним загрозам онлайн має велике значення як для наукової, політичної спільноти, так і громадянського суспільства, мені здається важливим, що програма семінару поєднувала в собі науковий та прикладний контенти, спільно розроблені українськими та європейськими експертами», - зазначила Тетяна Маляренко.

Семінар проводився з дотриманням існуючих карантинних обмежень та вимог. Безпосередньо в обговореннях за «круглим столом» у ньому взяли участь студенти магістратури «Міжнародна журналістика» та інших магістратур університету, а у форматі онлайн – студенти 2-4 курсів бакалаврської програми «Журналістика».


Прес-служба Факультету

журналістики "НУ ОЮА".