"Конференція, яку щороку проводить наш факультет, вже давно перетворилася у цікавий для молодих вчених захід, у захід, який щоразу додає в наповненні новими ідеями, обговоренні сучасних трендів, своїй інформативності"

, - наголосила декан факультету журналістики Національного університету «Юдеська юридична академія», доктор наук із соціальних комунікацій, професор Тетяна Кузнєцова, відкриваючи VІІІ Міжнародну науково-практичну конференцію молодих вчених «Вплив нових медіа: міждисциплінарний підхід», що відбулася наприкінці тижня у форматі  відео-конференції ZOOM. «Сьогодні ми бачимо, як стрімко розвиваються інформаційні технології,  у тому числі технології в нових медіа, як з’являються нові соціальні медіа, платформи, як постають нові виклики, і досліджуємо, як все це впливає на наше повсякденне життя, настрій, психологічний стан, насамперед підростаючого покоління», - зазначила керівник факультету.

У конференції взяли участь аспіранти, студенти, викладачі закладів вищої освіти та журналісти-практики з України і зарубіжжя. ТенденціївикористанняClubhouseужурналістиці; новімедіа в комунікації неформальної освіти; особливості законодавчого врегулювання нових медіа; сучасні виклики громадянської журналістики в умовах інформаційної війни; трансформація політичних новин під впливом нових медіа: комп'ютерний аналіз джерел інформації українських ЗМІ; використання  роботів та штучного інтелекту в сучасній журналістиці, - ці та інші аспекти і напрямки розглядалися на пленарному засіданні. В ході секційних дискусій обговорено вплив нових медіа на сучасну журналістику, соціокомунікаційний аспект і прикладні аспекти реалізації реклами та PR.

«Для мене участь в конференції у вигляді підготовки наукових тез і виступу на секційному засіданні - це новий досвід, більш глибоке занурення в журналістикознавство, це неймовірні враження від виступів учасників", - поділилася студентка 3 курсу факультету журналістики НУ «ОЮА» Кристина Філь. Вона додала, що наступного разу так само неодмінно долучиться до проведення конференції молодих вчених. 

 

 

Прес-центр факультету 

журналістики НУ «ОЮА».