Двічі протягом двох днів перебування в Одесі завітала на факультет журналістики фотокореспондент французької агенції SIPA Гаель Жірб. Обидві зустрічі проходили у форматі лекційних занять, але при цьому студенти мали добру нагоду поспілкуватися, звернутися до відомої журналістки зі своїми запитаннями.

 

– Верифікуючи отриману інформацію, журналіст практично стоїть на сторожі демократії, тому що не може бути демократії без правди, без достовірності, – зазначила Гаель Жірб у ході лекції на тему «Журналістські джерела та верифікація отриманої інформації». Наводячи приклади із власного досвіду, вона переконливо розповідала про важливість перевірки джерел, механізми верифікації отриманої інформації, давала ті чи інші практичні поради.

Велику зацікавленість у майбутніх журналістів викликала також лекція Гаель Жірб на тему «Історія, іконографія та символізм сучасної фотографії», що відбулася напередодні.

Керівництво факультету від імені всіх студентів і викладачів подякувало Гаель Жірб за виступи, висловило сподівання на подальші зустрічі.

Гаель Жірб також відповіла на запитання журналістів, зокрема щодо свого ставлення до нашої країни.

– Я обожнюю Україну, саме тому я тут, і це чудова країна. На мій погляд, Україна є країною великих можливостей, де багато що може відбутися, – сказала вона. – Але для цього треба, так би мовити, розбити шкаралупу минулого. Тут живе той народ, який може створювати нові речі і рухатися вперед. Я сильно вірю в те, що Україна буде розвиватися, життя українців покращуватиметься, – додала Гаель Жірб.

Довідково. Гаель Жірб з 2017 року працює в Україні – висвітлює війну та прифронтові теми на Донбасі, розповідає про життя людей з особливими потребами. Раніше працювала в Африці, Південно-Східній Азії та Болгарії. В Україні її роботи виставлялися в рамках проекту «У воротах Європи» у м. Львові, пізніше фотографії з українського циклу «4 роки війни та трохи більше…» експонували на міжнародному фестивалі фотожурналістики у Франції.

Прес-служба факультету журналістики.