Cтуденти факультету журналістики наприкінці березня взяли участь у двох 4-денних школах блогерства, що проходили в рамках реалізації міжнародного проекту з відновлення миру та діалогу для внутрішньо переміщених жінок «Голос жінки має силу».

          Учасникамишколи «Як стати блогером» та школи «Основи відеоблогінгу» стали активісти восьми регіонів, де діє проект,– Одеської, Закарпатської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської, Миколаївської та Київської областей. Факультет журналістики представляли студентки МаріяГорбунова, Ксенія Козак, Тетяна Рибачук, Анна Монастирева, Олена Козлова, Ірада Ахадова, Валерія та Олександра Дем’янови.

          Основ блогерства студентів навчали досвідчені журналісти Богдан Буткевич, Наталя Соколенко, Дмитро Тузов, Юрій Кочаров, Сергій Ягубов. Учасники тренінгу мали змогу отримати теоретичні знання й набути практичних навичок відеозйомки, монтажу, створення сценарію відеоблогу. Крім того, вони створювали власні блоги, працювали у команді та обмінювалися досвідом.

 

          Самі ж учасники розповідають, що отримали не лише великий досвід, але й позитивні емоції, які надихають на успішну реалізацію проекту, школа залишила приємні враження і надихнула на створення власного блогу та бажання бути почутими.

– Вдячна організаторам і керівництву факультету за можливість стати частиною проекту «Голос жінки має силу».Це були надзвичайно насичені чотири дні у школі відеоблогінгу, – поділилася враженнями студентка Олександра Дем’янова. – За цей час ми не тільки отримали корисні навички, а й знайшли справжніх друзів і перетворилися в маленьку родину. У школі панує дружня атмосфера. Викладачі готові підтримати і допомогти, якщо виникають труднощі. Неймовірно продуктивні дні надихають на майбутні проекти. Дякую за отриманий досвід! – додала вона.

          У рамках проекту також заплановано проведення у квітні 2019 року ще двох 4-денних Шкіл-тренінгів на теми миротворчості та арт-технік як засобів вирішення конфліктів.

Довідково.Проект «Голос жінки має силу» реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зав’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. Факультет журналістики Національного університету «Одеська юридична академія» є одним із восьми відібраних партнерів проекту. Всього в конкурсі брали участь 67 організацій України.

Прес-служба факультету

журналістики НУ «ОЮА».