Студентка факультету журналістики Діана Манучарян виграла стипендію на участь у двомісячній програмі стажування в Німеччині на Відкритому каналі в місті Магдебург (community media - Offener Kanal Magdeburg). Останній спеціалізується переважно на коротких документальних історіях на соціальні теми.


За час стажування Діана реалізувала кілька медіапроектів на теми міграції, расизму, висвітлювала такі культурні події, як театральний обмін «Золоті ворота» - театр Магдебурга, працювала в таких жанрах, як документальне кіно, анімація, репортаж та кепшен-відео. «Коли відправляєш замовлення на проект, то не до кінця усвідомлюєш, які будуть наслідки. Як, наприклад, перейти з преси до тележурналістики, та ще й в умовах іноземного середовища. Якщо описувати коротко – це драйв. Драйв – працювати в ОК, вчитися, генерувати ідеї, вигадувати прийоми в роботі з німецькою мовою, говорити чотирма мовами, вивчати Німеччину і просто любити людей поруч», - розповідає Діана.
Проект «Програма стажування для регіональних журналістів у Німеччині» реалізується Громадською організацією «Фонд розвитку ЗМІ» та Offener Kanal Magdeburg за підтримки Міністерства іноземних справ Німеччини.