Національна спілка журналістів України покладає надії на партнерство з Національним університетом «Одеська юридична академія» в питанні захисту журналістів. Про це в інтерв’ю журналістам в Одесі заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко. «Національна спілка журналістів якраз шукає варіанти захисту наших колег від фізичної агресії, від певних атак, зокрема, атак збоку політиків. Ми покладаємо надії на партнерство з Одеською юракадемією, й ближчим часом надішлемо зібрану нами інформацію щодо інцидентів, пов’язаних з журналістами», - сказав голова національного творчого союзу.

На його переконання, подібна співпраця у вигляді консультацій і порад збоку юристів сприятиме підвищенню ефективності захисту журналістів. «Президент академії Сергій Ківалов чітко публічно заявляє про важливість факультету журналістики, про підтримку тих ініціатив, які є між НСЖУ і НУ «ОЮА». Тому, дійсно, для успіху така чітка позиція лідера академії є визначальною», - зазначив він.

Як додав Сергій Томіленко, днями у Одесі відбулася нарада, де НСЖУ разом із суддями Одещини також порушували питання захисту журналістів.

Прес-служба факультету

Журналістики НУ «ОЮА».

Фото Анастасії Зикіної.