Уже втретє факультет журналістики Національного університету «Одеська юридична академія» проводить вільний диктант. 26 квітня у творчій майстерні «TROOM» викладачі факультету провели традиційний диктант для всіх бажаючих.

В написанні диктанту взяли участь близько 100 осіб – це студенти, викладачі, абітурієнти, а також всі охочі перевірити свою грамотність. Цього року учасники писали тексти не лише українською мовою, як зазвичай, але й російською та англійською мовами. До проведення заходу долучилась і кафедра іноземних мов №2 НУ «ОЮА», яка допомогла провести синхронний диктант-переклад з англійської мови. Ця новинка стала першим кроком до нової магістерської програми «Міжнародна журналістика», яку нещодавно було відкрито на факультеті журналістики НУ «ОЮА».

Декан факультету журналістики Кузнєцова Тетяна Василівна зазначила, що основною метою цього заходу є перевірка грамотності, при чому, не лише студентів, але й всіх охочих.

За результатами перевірки диктантів, повноцінними переможцями, які написали диктант на 12 балів, стали такі учасники:
- україномовний диктант – Василенко Катерина та Сиротенко Марія, студенти 1 курсу факультету журналістики;
- російськомовний диктант – Сиротенко Марія, Педь Катерина та Рибачук Тетяна, студенти 1 курсу факультету журналістики;
- синхронний диктант-переклад – Кулакова Аліса, студентка 1 курсу факультету журналістики, Сацик Іванна, студентка 4 курсу факультету журналістики та Ужакова Анастасія, студентка 3 курсу факультету журналістики.

Вітаємо переможців та бажаємо успіхів!