Студенти факультету журналістики відкриті абсолютно для всього - не лише нових знань, навичок, вмінь, а й нових міст та куточків України. Тож з 21 по 23 квітня команда студентів на чолі із деканом факультету Кузнєцовою Тетяною Василівною відвідала ІІ Кам’янець-Подільський медіа форум. 


Триденний форум, організований Кам’янець-Подільським національним університетом ім. Івана Огієнка за підтримки міської влади, стає вже традицією для міста-квітки на камені.

«Основне завдання нашого форуму – нові знайомства, продуктивне спілкування для професійного становлення, зростання і самореалізації, – розповідає організатор медіа форуму, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики КПНУ імені Івана Огієнка Оксана Почапська. – Оскільки аудиторія – переважно студентська, тому і до вибору спікерів підходили із позицій: професіоналізм + досвід роботи в ЗМІ + уміння донести інформацію + здатність надихнути аудиторію».

Спікерами форуму стали відомі журналісти, медіа експерти, юристи та новатори сучасної журналістики, які презентували власні проекти. Серед них, Олена Лептуга – головний редактор «Накипело», Олександр Щелоков та Анастасія Розлуцька – керівники проекту Е-Data, Тетяна Кузнєцова – доктор наук із соціальних комунікацій, декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», а також Яна Ліпкан – студенткафакультету журналістики НУ «ОЮА», яка презентувала для аудиторії власний проект – молодіжний журнал «E-note».

"Медіа форум – це джерело з ідеями та платформа для знайомств. Рада, що цього разу і я надихнула на створення нових проектів учасників форуму. Тепер «E-note» чекають з візитом у Вінниці та Києві», - поділилась учасниця форуму Яна Ліпкан.

Тетяна Кузнєцова додала, що на факультеті журналістики НУ «ОЮА» реалізуються всеукраїнські проекти і запросила до співпраці студентів та викладачів вишів України.

Учасники форуму мали можливість подискутувати на цікаві теми, обговорити актуальні новини та проблеми в галузі журналістики і поділитись власним досвідом, як розробити та просунути свій проект. Окрім того, спікери та учасники познайомились з одним із найдавніших міст України та завітали на відкриття туристичного сезону.