Четверта літня школа «Сталий розвиток за участі громад» стартувала на базі відпочинку «Академія» з 30 червня по 4 липня. У ній взяли участь студенти з усіх куточків України. Побували на цій школі і студенти Національного університету «Одеська юридична академія».

      П'ять днів активним молодим людям пощастило прослухати серії тренінгів та майстер-класи, які інформували студентів про концепцію сталого розвитку, соціальну мобілізацію громад, стратегічне планування у громаді та багато іншого. Крім лекцій тренери давали хлопцям та дівчатам практичні завдання. Молоді інтелектуали з радістю брали участь в інтерактиві на об'єднання або «Світовому кафе». Лекцію по ефективним комунікаціям прочитала студентам декан факультету журналістики Тетяна Кузнєцова. Особливо молоді сподобалася поїздка до Комінтернівського району Одеської області, де студентам показали наочно, як може співпрацювати громада спільно з місцевою владою на благо всього села.

 

      Хочеться відзначити, що ця літня школа відбулася за підтримки спільного Проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Літня школа проводиться Національною мережею партнерських університетів, до складу яких у цьому році увійшла й академія. Тому вже 9 та 10 липня на базі Національного університету «Одеська юридична академія» пройдуть медіа-дні, де зустрінуться журналісти та студенти для спільного навчання.

 

фото - Даша Сметанко

Поліна Бантовська