Студенти факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія» з користю проводять літо. Завдяки співпраці факультету журналістики зі всесвітньо відомою та визнаною компанією Google студенти відвідали літню школу «Нові технології – нове місто». 

 

Головна мета проекту полягає в тому, щоб змінити своє рідне місто, Одесу, на краще за допомогою сучасних IT-технологій. Це завдання було покладено на плечі наших студентів. Протягом трьох днів активної та інтенсивної роботи юні журналісти вдосконалювали свої знання у сфері цифрових технологій, знайомились з Google+ і детально вивчали всі тонкощі роботи з його інструментами.

У межах літньої школи було проведено майстер-клас від тренера з нових медіа Юрія Антощука, який розповів про те, як правильно вести власний канал на Youtube і розкрив секрети його монетизації. Тренінг викликав велику зацікавленість в учасників, адже багато студентів-журналістів уже ведуть свої відео-блоги і тепер, озброївшись корисними порадами, вони зможуть зробити їх успішнішими.

На другий день, прослухавши майстер-класи від Наталії Серажинської та Наталії Гущиної з картографування, створення фотосфер, студенти вирушили працювати «в поле». Команди змагалися між собою в спеціальному квесті: журналістами-початківцями необхідно було прокласти свій маршрут, знайти найкращі дворики Одеси, записати їх звуки та нанести на електронну карту за допомогою фотосфер. Найкраще з цим завданням впорався студент другого курсу факультету журналістики Григорій Євич, Тепер його очікує продовження – стажування в «Map camp», куди його запросили організатори літньої школи.

 

Співпраця НУ «ОЮА» і компанії Google Україна продовжиться. Представники заявили, що вони виступають офіційними партнерами  нашого V Молодіжного фестивалю соціальної реклами «Інший погляд», який відбудеться вже 15-17 жовтня.