VII Міжнародну науково-практичну конференцію молодих вчених «Вплив нових медіа: міждисциплінарний підхід» провів сьогодні, 15 травня,  факультет журналістики Національного університету «Юдеська юридична академія».

Аспіранти, студенти вищих навчальних закладів та представники науково-дослідних установ, а також практики з України та зарубіжжя  у форматі  конференції системи ZOOM з позицій різних напрямків науки розглянули роль нових медіа з точки зору впливу на людину та суспільство в цілому. 

З доповідями «Чому нові медіа перетворюються на старі?» та «Нові медіа в контексті інформаційних воєн» виступили головний редактор Інтернет-ресурсу «Ізбірком» Валерій Болган та кандидат філологічних наук, представник Центру демократії та верховенства права Віталій Жугай. Працюючи в секціях, учасники конференції також обговорювали роль нових медіа в контексті глобалізації, їх мову, основні тренди розвитку,  новомедійну залежність підлітків, ціннісний потенціал, рекламу та PR у нових медіа  тощо.

Модератор конференції декан факультету журналістики НУ «ОЮА», доктор наук із соціальних комунікацій, професор Тетяна Кузнєцова, підводячи підсумки конференції, зазначила, що, хоча захід і проводився в режимі он-лайн, але, тим не менше, з кожним роком конференція стає все більш насиченою, інформативною. На її думку, учасникам щоразу – і поточний рік не став виключенням - вдається враховувати усі нові тенденції. «Мені подобається, наскільки у нас посилюється пленарна частина, до якої долучаються як мої колеги по факультету, так і спікери з міжнародних організацій, а також те, що проявляють активність наші молоді вчені із числа студентів», - додала керівник факультету.  

Зі свого боку, Валерій Болган акцентував на своєрідному демократичному факторі, коли, за його  словами, студенти, магістри, аспіранти мають змогу що називається за одним екраном зустрітися з поважними, впливовими учасниками медіанного світу і разом обговорювати певні теми. «Насправді, саме в таких дискусіях, особливо в сфері нових медіа, й буде народжуватися майбутнє», - зазначив він.

Прес-центр факультету 

журналістики НУ «ОЮА».