Факультет журналістики Національного університету «Одеська юридична академія» наприкінці тижня в рамках міжнародної співпраці приймав Кріса Коллісона (Chris G. Collison), американського дослідника та журналіста, та Стефана Сіоана (Stephane Siohan), французького журналіста і документаліста. Іноземні колеги, які, варто зазначити, тривалий час працювали і працюють в Україні, прочитали студентам лекції і відповіли на численні запитання.

       Чи зменшилася останнім часом у США, так само, як і в Україні, кількість друкованих засобів масової інформації? Чи можуть видання бути по-справжньому незалежними? Яке майбутнє у газет і журналів, – про це і не тільки йшлося в ході лекційного заняття на тему «Американські та українські медіа та журналісти: що спільного і чим вони відрізняються», яке провів Кріс Коллісон.

        У свою чергу, Стефан Сіоан висловив переконання, що між журналістикою і документальним кіно може бути чимало спільного, а читачі і глядачі чекають від журналістів насамперед розповідей історій. Причому, якщо історія дійсно цікава, то її можна подати у різних форматах. Саме змішуванню новин та документального кіно в сучасних медіа й була присвячена його лекція.

       Керівництво факультету і студенти подякували іноземним гостям за цікаві виступи і висловили сподівання на подальші зустрічі у подібному форматі.

60913825 430730367750177 2897031114180788224 n

Прес-служба факультету журналістики.