На факультеті журналістики завершився захист дипломних робіт студентами-магістрантами освітньої програми «Міжнародна журналістика». Усі 32 здобувачі освітнього рівня «магістр» успішно впоралися із поставленими завданнями.

«Специфіка транскордонних журналістських розслідувань у сучасних медіа», «Явище сепаратизму у висвітленні європейських ЗМІ», «Дизайн журналу як стиль епохи», – ці та багато інших тем досліджували майбутні журналісти-міжнародники. Серед найкращих комісія визнала роботи Яни Ліпкан, Наталії Касьяненко, Поліни Карюк, Діани Манучарян, Наталії Опари та інші.

         – Рівень магістерських робіт – а їхня тематика, звісно, пов’язана з міжнародною журналістикою – є переважно високим, – зазначив голова комісії з присвоєння освітнього ступеня «магістр», доктор наук із соціальних комунікацій, завідувач кафедри журналістики Ужгородського національного університету, професор Юрій Бідзіля. – Є насправді цікаві роботи, певні з них у подальшому, на мій погляд, можуть мати перспективи розвитку у PhD-дисертаціях або навіть у докторських дисертаціях, – додав науковець.

Декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», доктор наук із соціальних комунікацій, професор Тетяна Кузнєцова, у свою чергу, наголосила, що це був перший на факультеті журналістики захист магістерських робіт, і, за її словами, символічно, що переважна більшість випускників – студенти першого набору, який відбувся у 2013 році.

– Я радо вітаю кожного зі студентів з успішним завершенням відповідального етапу навчання, зичу кожному, хто у подальшому бачить себе у журналістиці, – досягти професійних вершин, – зазначила Тетяна Кузнєцова. – Хочу, щоб наші студенти, а практично вже магістри, знали, що ми пишаємося ними! – додала керівник факультету.

17 січня «новоспечені» магістри одягнуть свої мантії для офіційного вручення дипломів і відзнак.

 

Прес-служба факультету журналістики.