Напередодні Міжнародного жіночого дня міжнародні експерти ОБСЄ разом з журналістами, громадськими діячами обговорили проблему гендерних стереотипів сьогодення та ролі ЗМІ у їх формуванні, провівши круглий стіл «Гендерні стереотипи, ЗМІ та висвітлення конфлікту»

 

Доповідачами на цій зустрічі були радник з гендерних питань СММ ОБСЄ Івет Лангенгуіцен та декан факультету журналістики НУ «ОЮА», професор Тетяна Кузнєцова.

Професор Т.Кузнєцова у своїй доповіді презентувала результати проведеного мас-медійного дослідження. Увагу було приділено аналізу всеукраїнських та регіональних медіа, в яких виявляються порушення журналістських стандартів щодо висвітлення гендерних проблем.

У ході зустрічі були обговорено шляхи щодо вирішення цих проблем, а також розглянуто можливості співпраці офісу ОБСЄ з факультетом журналістики НУ «ОЮА». Зокрема домовлено про проведення найближчим часом експертами ОБСЄдля майбутніх журналістів семінарів та круглих столів, а також конкурсу соціальної реклами за підтримки офісу.