Студенти першого курсу познайомилися з національними ЗМІ у Києві. Вони відвідали Радіо Свобода, «5 канал», «Еспресо» та «UA:Перший».

 

Збулися мрії студентів першого курсу Факультету журналістики. Два дні були такими насиченими, цікавими. 

З Радіо Свобода першокурсників знайомили головний редактор Київського бюро Інна Кузнецова та ведуча і редактор Ірина Штогрін. Вони розповіли історію створення радіо, поділилися власним досвідом роботи : як поводити себе у кадрі, яку роль відіграє одяг і макіяж у кадрі, як можна за 10 хвилин переконати глядача у тому, про що говориш, розказали, як правильно писати тексти та багато цікавинок...

На 5 каналі студенти поспілкувалися з колективом програми «Час новин»: редактором Юрієм Жупановим, випусковим редактором Оксаною Халік, менеджером зі зв’язків з громадськістю Анною Власовою та ведучою Катериною Кельбус. Вони поділилися зі студентами професійними навичками, познайомили їх з колективом журналістів, які працюють над створенням новин, монтажем та показали студії. 

Хочемо подякувати всім журналістам «UA:Першого», а особливо Світлані Яценко, яка провела змістовну екскурсію до музею телебачення, показала фан-зону Зимових Олімпійських ігор 2018, студію, в якій проводять репортажі з Олімпійських ігор, апаратну і ще багато цікавого.

А про телеканал «Еспресо» студентам розповідав ведучий Андрій Булгаров. Студенти першого курсу втамували спрагу до яскравих знань теплим Еспресо ТВ, отримавши приємний післясмак. Після швидкого й гомінкого центру Києва студія Еспресо здається ще більш затишною, із своєю неповторною атмосферою. Команда професіоналів познайомила першокурсників із всіма тонкощами телебачення, намагаючись дати якомога більше цінних порад і настанов майбутнім журналістам.

Під час зустрічей першокурсники мали можливість поставити журналістам запитання. Наступна екскурсія національними ЗМІ відбудеться цього травня.