Задля налагодження ефективної комунікативної взаємодії між судами та ЗМІ 1 лютого 2018 року в Центрі судової комунікації Одеської області пройшов тренінг для журналістів на тему: «Основні аспекти висвітлення журналістами роботи суду».

         Захід відбувся в рамках роботи Комітету взаємодії судів зі ЗМІ і громадськістю за сприяння українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи в Україні».

         Одним із тренерів заходу була декан факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія», професор, доктор наук із соціальних комунікацій Тетяна Кузнєцова.

         У ході тренінгу були проаналізовані реальні ситуації щодо специфіки роботи медійників у суді, їхні права та обов’язки під час висвітлення судових засідань, окрему увагу було приділено питанням професійної журналістської етики.

         У практичній частині тренінгу слухачі вирішували ситуаційні вправи та тематичні кейси у форматі World Café, де основний акцент робиться на спілкуванні між учасниками і на продукуванні нових думок та ідей.