Студентські роки золоті - найкращий період у нашому життя. Це така собі весна. Адже стільки всього корисного ми отримуємо від дорослих, досвідчених людей, наповнюючи свій багаж життєпису необхідними знаннями.

Кожен з гостей, що відвідує факультет журналістики, безперечно залишає за собою «післясмак», так мовити, змушує молоде покоління трішки видозмінити свої погляди та переконання, або ж навпаки, ще більше у них впевнитися.

От і нашим студенти випала нагода прийняти у творчій майстерні TROOM рекламіста, піарника , веб-дизайнера  Дмитра Пекаровського. Взагалі можна перераховувати ще багато сфер в яких реалізував себе наш гість, адже не даремно говорять:  «Якщо людина талановита, то вона талановита у всьому». Так і в цьому випадку.  Дмитро, на заздрість багатьом з нас, зміг поєднати родину та улюблене заняття.

Лекцію ж спікер присвятив питанню впливу соціуму на людини,  яка його роль у формуванні особистості.

Студенти, тим більш такої творчої спеціальності  - журналістика, як максималісти в силу свого віку, до кінця не хотіли сприймати думку Дмитра щодо того, як ми в процесі розвитку адаптуємося до навколишнього середовища, тим самим дотримуємося суспільних канонів, встановлених тисячоліттями. Таким чином, відтворюємо соціальну систему, зберігаємо стандарти, які визначають функціонування нас в окремій групі. Прикладом може слугувати поведінка того, чи іншого індивіда в залежності від ситуації.

Описана Дмитром модель говорить про те, що ніхто з нас не може бути в опозиції від суспільства. Адже ми засвоюємо соціальний досвід шляхом входження саме в соціальне середовище. Задля роз’яснення цієї тези зі студентами було проведено гру «Сніжинка», в процесі якої більшість аудиторії дійшла згоди з початковою думкою лектора.

Задоволені та зацікавлені у майбутній співпраці, студенти, подякували спікеру за плідну роботу. Будемо сподіватися, що ще не раз Дмитро стане бажаним гостем на нашому факультеті!

 

Юлія Вовченко