Якщо ЗМІ будуть уникати гендерних стереотипів, сексистської реклами та контенту, який дискримінує за ознакою статті, це сприятиме зменшенню насильства щодо жінок.

Про це говорили 4 березня під час «Конференції з питань насильства щодо жінок та гендерних стереотипів у ЗМІ», яку провів Офіс Ради Європи в Україні.

У ній взяли участь фахівці з гендерних питань, представники громадських організацій, державних органів, журналісти.

На заході були представлені результати моніторингу Інституту масової інформації щодо дотримання гендерного балансу в українських друкованих та інтернет-виданнях, обговорені міжнародні стандарти у сфері гендерної рівності у ЗМІ.

Одним із спікерів конференції виступила Тетяна Кузнєцова, яка у своїй доповіді звернула увагу на проблеми «невидимості» жінок в ЗМІ, інтолерантного ставлення до них, а також мову ворожнечі, яка все частіше знаходить свій вияв у сучасному інформаційному просторі.

Серед учасників конференції була й студентка нашого факультету Даша Сметанко, яка вже неодноразово бере участь у наукових заходах міжнародного рівня.

Участь у конференції дала вже й плідні результати: сподіваємося, вже зовсім скоро до нас на факультет завітає з майстер-класом модератор цього заходу, відомий журналіст та медіаексперт Андрій Куликов. Як кажуть, зв'язок налагоджено!

Конференцію організував Офіс Ради Європи в Україні в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні»,проекту «Впровадження європейських стандартів в українському медіа середовищі», що фінансується урядом Канади  та впроваджується Радою Європи та проекту «Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством в Україні», що фінансується урядом Швеції та впроваджується Радою Європи.