Факультет журналістики святкує одразу дві важливі події: свій перший день народження в стінах академії та посвяту в журналісти. Починаючи з 21 березня і весь наступний тиждень, у стінах НУ «ОЮА» будуть проводитись розважальні та інтелектуальні заходи, організовані студентами факультету.

Все розпочалося із квесту, який організували деканат і кафедра журналістики. 

Головним його завданням було пройти поставленні випробування, у  ході яких студенти повинні були дізнатись місце проведення посвяти. Тільки долавши перешкоди, учасники отримували конверти, які направляли їх до наступної локації.

У першій частині квесту завданням було отримати п’ять відмінних оцінок з одного предмета. Саме за таких умов студенти отримали підказку до наступного етапу. Завдання було навіть перевиконано, адже студентам другої групи вдалось отримати не п’ять, а вісім відмінних оцінок! Наступний крок – студенти мали перемогти викладачів у шахи та шашки. Це вдалось зробити Поліні Карюк та Олександрі Бадирі, які, подолавши суперників, вибороли наступний ключ.

Наступного дня на великій перерві студенти попрямували до музею  рідкісної книги, де відповідь на поставлене бібліотекарем питання змогли дати лише найкмітливіші.

А далі був тир, де ми ще раз переконалися, що сучасний журналіст – не лише майстер слова та пера, а й універсальний солдат. Це довела учасниця квесту Яна Ліпкан, попавши в дев’ятку з першої спроби. Мішень і була останнім ключем до розгадки. На ній виявилась карта, яка привела до кабінету декана, де Тетяна Василівна Кузнєцова оголосила день та час проведення посвяти. Тетяна Василівна визначила мету проведення квесту таким чином: «Мені хочеться, щоб наші студенти частіше проявляли ініціативу, свої творчі, інтелектуальні та фізичні здібності».

У ході інтелектуальної та розважальної гри першокурсники дізналися час і місце проведення їхнього першого свята у колі студентської сім’ї – 22 березня, 11.00, адиторія № 3, що знаходиться на факультеті журналістики.

«Ми вирішили святкувати наш День народження в нашій рідній домівці – на факультеті журналістики. Так, тут немає світломузики, гірлянд та фанфар, але у нас є те, чого у багатьох немає – сяючі очі, а це найважливіше», -  зазначила декан факультету.

А далі було свято, справжнє, яскраве і домашнє! Але про це вже іншим разом.

 


 Мирослава Перейма