У Києві в минулі вихідні група викладачів і студентів Національного університету «Одеська юридична академія» взяла участь у Десятій Всеукраїнській конференції журналістів-розслідувачів, яка проводилася з метою розвитку і популяризації розслідувальної журналістики в Україні, сприяння нетворкінгу українських журналістів-розслідувачів та їхній інтеграції у світову професійну спільноту.

- Основною тематикою конференції стали можливості і ризики в роботі журналістів під час виборів. Особисто мені і моїм колегам цікаво і корисно було брати участь у форумі насамперед з точки зору обміну досвідом, бо, як відомо, у нас на факультеті серед інших викладається і така навчальна дисципліна, як «Журналістське розслідування». Крім того, ми мали добру нагоду - і ми нею скористалися - розвинути наші контакти, - розповіла декан факультету журналістики НУ «ОЮА», професор Тетяна Кузнєцова. – Щодо останнього, то в ході роботи конференції вдалося провести низку зустрічей з керівниками відомих в Україні громадських організацій, які спеціалізуються на журналістських розслідуваннях, домовитися, зокрема, про проходження у них практики нашими студентами. Я особливо вдячна організаторам конференції - Інституту регіонального розвитку преси, його очільнику Олегу Хоменку за плідну співпрацю протягом вже досить тривалого періоду, - додала керівник факультету.

За словами Тетяни Кузнєцової, предметом особливої гордості факультету є те, що його студенти, а це, зокрема, Наталія Касьяненко, вже займаються розслідуваннями, мають ім’я в цьому непростому напрямку журналістської діяльності.

У свою чергу, старший викладач кафедри журналістики Олег Чубук зазначив, що він вперше брав участь у подібній конференції, і йому хотілось би повернутися якнайскоріше, щоб осмислити все почуте від знаменитих іноземних журналістів-розслідувачів, а також вітчизняних колег.

– Вражений тим, скільки у нас в Україні молодих, але мужніх, завзятих, талановитих журналістів-розслідувачів, сподіваюсь, випускники нашого вишу гідно поповнять цей корпус, - додав Олег Чубук.

У роботі конференції також взяли участь викладач кафедри журналістики Валерій Болган і студентка 2 курсу магістратури «Міжнародна журналістиа» Наталія Касьяненко.