Активність студентів ФЖ має безліч проявів, одним із яких стала участь у Конкурсі коротких відео історій «Люди та війна», який був організований Командою проекту «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» з 1 по 20 березня 2017 року. Кожен з 29 учасників доклався до розвитку громадянської журналістики в Україні та отримав можливість розказати глядачам свою історію про долі вихідців з Донбасу.

   Наші журналісти вкотре довели, що вони не можуть залишатись осторонь та не байдужі до проблем громадян. Це, певно, невід’ємна частина не тільки професії, а й характеру журналіста. Серед фіналістів було обрано 13 історій від громадянських журналістів, студентів та активістів, та 5 історій від професійних журналістів.

   Конкурс став для студентів корисним досвідом та можливістю реалізувати свої ідеї щодо визначеної тематики. Враховуючи її надзвичайну актуальність, вибір переможців був особливо непростим завданням для членів журі Конкурсу, до складу якого увійшли: Олена Танасійчук, Сергій Гармаш, Тетяна Кузнєцова та Наталя Нечаєва-Юрійчук. Надіслані сюжети оцінювалися за такими критеріями, як визнання та повага автором людської гідності, висвітлення позицій кількох сторін, відсутність ненормативної лексики, авторський контент, розкриття тематики та якість втілення ідеї.

   Від факультету журналістики НУ "ОЮА" призові місця посіли дві роботи : друге місце - Кулакова Аліса "Асоціації" третє місце - Смітюк Анастасія "Люди та війна" Тож, будемо чекати наступних конкурсів та й надалі активно братимемо участь у соціальних проектах. Конкурс організовано «СторіМейкер: школа громадянської журналістики» за підтримки GPD Charitable Trust, Democracy Development Initiative, ГО «Ініціатива демократичного розвитку», ІА «Остров» та Відкритим університетом для дорослих.