Студенти факультетів журналістики, правової політології та соціології, міжнародно-правових відносин Національного університету «Одеська юридична академія» взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Free Media Week», яка проходила в Польщі з 13 по 17 квітня на базі Інституту Глобалізації.

Наш факультет представляли другокурсниці Ірина Кіструга, Наталія Опара та Наталя Касяненко, які були відібрані для участі на конкурсній основі.

У ході роботи конференції було проведено кілька лекцій, практичних занять та дискусій, що стосуються тенденцій розвитку сучасних медіа в Польщі та Україні в пострадянський період, методів маніпуляцій, а також роботи медіа в різних політичних і економічних умовах нашого часу. Під час воркшопів студенти також переглядали фільми та презентації, а ще пробували створити власне політичне ток-шоу.

«Ми дуже раді, що мали можливість взяти участь у міжнародній конференції, яку проводив Інститут Глобалізації в Польщі. Сподіваємося, що співпраця Національного університету «Одеська юридична академія» та Інституту Глобалізації продовжиться. Так як будучи практикуючими журналістами, ми отримали великий багаж корисних знань і досвіду, які обов'язково будемо застосовувати у своїй подальшій роботі», - говорить одна з учасниць конференції, студентка ІІ курсу факультету журналістики НУ«ОЮА», практикуючий журналіст Наталія Опара.

По закінченню конференції всі учасники отримали сертифікати, а також літературу та мультимедійні матеріали, які були використані в процесі спільної роботи.

«Було дуже цікаво зустріти розумних молодих людей, які не байдужі до проблем своєї країни. Хоч і не надто інтенсивно, але все ж ми працювали, проводили лекції, підіймали важливі питання в медіа. Будемо раді бачити всіх і на нашій наступній конференції», - поділився враженнями координатор проекту Томас Телюк.