Надрукувати
Категорія: Новини

Із появою факультету журналістики в НУ «ОЮА»  започаткувалося проведення багатьох яскравих та незабутніх заходів. Одним з таких заходів є Міжнародна наукова-практична конференція молодих учених «Вплив нових  медіа: міждисциплінарний підхід», яка в цьому році вже вдруге збирала в стінах факультету журналістики молодих та талановитих науковців.

Київ, Харків, Одеса, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Маріуполь, Суми, Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Мінськ, Варшава - міста учасників цієї конференції. Усі вони приїхали в Одесу, аби поділитися своїми науковими розробками та виявити, чия ж робота є кращою.

Перед початком конференції учасники мали змогу познайомитися один з одним за чашкою гарячої кави та солодкої випічки. Настрій всіх присутніх був піднесений. А вже незабаром знайомство учасників жваво продовжилося на вступній дискусії «Нові медіа як каталізатор соціокультурних змін», де місце посідали не повсякденні розмови, а знайомство з різноманітними  науковими точками зору щодо нових медіа та їх обґрунтуванням.

На конференції був присутній представник НСЖУ  фотожурналіст Сергій Шевченко, який презентував фотовиставку «Журналісти на передовій». Він не тільки демонстрував фото, що заковували погляди, та ще й розповідав маленьку історію кожної з них, особливу та несхожу одна на одну. Багато з журналістів, про яких Сергій Шевченко розповідав, загинули під час виконання своєї роботи. Тож, коли учасники запитали: «Чи варто такі фото життя?», - журналіст відповів: «Ні, але це ризики нашої професії, на які ми йдемо свідомо.»

Справжнє зіткнення учасників сталося під час їхніх виступів по трьох секціях:  соціокомунікаційний аспект, аспекти прикладної лінгвістики та соціокультурний аспект. Кожна з представлених наукових робіт викликала серед учасників дискусійні розмови. Ставилися різноманітні запитання, на кожне з яких надавалося обґрунтована думка. 

Втомлені, але задоволені учасники після своїх виступів ще й відправилися на екскурсію по Одесі, дізнавшись багато її таємниць.

Наприкінці конференції учасники ще раз зійшлися в обговоренні важливої та болючої теми сьогоденний України під час науково-практичного диспуту «Стратегії і тактики інформаційних воєн». Було проголошено багато поглядів, кожна із яких залишала помітні різносторонні враження.

Після такої цікавої та складної роботи відбулося підведення підсумків конференції та нагородження переможців. Отже, переможцями в першій секції стали: Гомон Олексій, Крючкова Юлія та Бурбело Дар’я; в другій – Кулинич Аліна, Федорова Валерія та Чернецький Геннадій», у третій – Левченко Ольга, Павличенко Татьяна та Ужакова Анастасія.

Бажаємо успіхів всім учасникам та чекаємо вас в наступному році вже на III Міжнародній науково-практичній конференції молодих учених «Вплив нових  медіа: міждисциплінарний підхід».

Яна Самко