Підбірка книг для піарників / рекламістів

«Тут курять» – Кристофер Баклі

«Тут курять» сатира з елементами трилера. Герой роману, піарник тютюнового лобі, вміло і цинічно бореться з противниками куріння, переконливо доводячи корисність останнього. Особливу пікантність додає роману епізодична поява на його сторінках всесвітньо відомих людей, лише в рідкісних випадках прикритих прозорими псевдонімами.

«99 франків» – Фредерік Бегбедер

Головний герой роману «99 франків» Октав Паранго, знаний копірайтер, який заробляє сотні тисяч євро на рік, на перших сторінках роману зізнається, що пише цю книжку, аби його нарешті звільнили з роботи: сам він не має мужності кинути таке тепле місце. Що ж, іноді бажання справджуються: 2000 року, коли Фредерик Беґбедер опублікував скандальний роман, його самого таки звільнили з роботи. Хочете знати темний бік рекламного бізнесу читайте «99 франків».Д

«У кожного своя ціна» – Лорен Вайсбергер/na

Історія про нелегкий пошук себе в світі, де безліч можливостей, якими проте ти не маєш нагоди скористатись. Зміни не завжди на краще, а те, що збоку виглядає престижно, достойно та вишукано, потребує більше зусиль та подолання підводних каменів, ніж може здатись на перший погляд.

«Розпізнавання образів» – Вільям Гібсон

Дія, що відбувається в 2002 році, розповідає про Кейс Поллард, 32-річну консультантку з маркетингу, яка має загострену сприйнятливість корпоративних логотипів і символів. Сюжет розгортається в ЛондоніМоскві та Токіо. Робота Кейс полягає в оцінці ефективності майбутніх корпоративних логотипів, але її наймають для пошуку творців анонімних відеороликів, що зявляються в Інтернеті.

«Світ як супермаркет» – Мішель Уельбек

«Філософія буття» збентеженого європейця 1990-х вибудована у жорстоку, зрозумілу та доволі просту схему. «Світ як воля та уявлення», за Уельбеком, більш неможливий. Воля, що переслідує деяку особисту мету й тим визначає сенс життя, послаблена та розпилена: «Логіка супермаркету передбачає розпилення бажань; людина супермаркету органічно не може бути людиною єдиної волі, єдиного бажання».  

«Generation «П»» – Віктор Пелевін

Роман розповідає про покоління росіян, яке дорослішало й формувалось у часи політичних й економічних реформ кінця XX століття. Завданням головного героя є адаптація реклами закордонних товарів до російської ментальності. Потім йому доручають створення телевізійної реальності, яка зміщує навколишню реальність.

Автор: Дар’я Зиміна