Надрукувати
Категорія: Новини

Студенти факультету журналістики НУ «ОЮА» відвідали Одеський національний театр опери та балету. На сцені була поставлена «Пікова дама» Петра Чайковського за однойменною повістю Олександра Пушкіна. Близько 1500 глядачів спостерігали за постановкою народного артиста Росії Олександра Тітеля. Опера відбувалася в двох діях.

Прем`єра «Пікової дами» була представлена в Одесі ще 120 років назад, а сьогодні вистава знову в репертуарі Одеського оперного театру. Будівельники в білих касках, сучасні дитячі візочки на сцені відображають ідеї Олександра Тітеля модернізувати «Пікову даму».

- Тут немає маленьких ролей, кожен дуже індивідуальний… І я рада, що осучаснили оперу достойно… Графині вісімдесят років, і що ж – в наш час жінка може в цьому віці слідкувати за собою і гарно виглядати, - говорить заслужена артистка України Тетяна Спаська, виконавиця ролі Графині.

Гарно підібрані актори на сцені по-справжньому перевтілилися у своїх героїв та одночасно продемонстрували усю силу, глибину і виразність свого голосу.

-«Пікова дама» потребує особливих зусиль від усіх учасників спектаклю. В першу чергу – від вокалістів. Якщо, припустимо, в італійській опері можна бути успішним солістом, володіючи лише прекрасним голосом, то в «Піковій дамі» просто прекрасно заспівати далеко не досить,  - переконаний диригент-постановник, народний артист Республіки Молдова Олександр Самоїле.

Сподіваємося, що вистави на сцені Одеського національного театру опери та балету і надалі вражатимуть нас своїми постановками, вокалом акторів та грою оркестру.

НУ «ОЮА» факультет журналістики

Опара Наталія